Ko je Dragan Đurić, ubica petnaestogodišnje Tijane Jurić?

Radiosarajevo.ba
Ko je Dragan Đurić, ubica petnaestogodišnje Tijane Jurić?
/ FOTO: Kurir

Dragan Đurić, ubica petnaestogodišnje Tijane Jurić, zaposlen je u mesari “Ambar” od aprila 2012. godine. 

Rođen je 22. jula 1980. godine u Zrenjaninu, ima samo završenu Osnovnu školu i živi s majkom u centru Surčina. Srbijanski mediji saznaju kako je bio problematičan učenik, pa je Osnovnu školu završio s punih 17 godina.

Ove godine je imao odmor od 21. jula do 5. augusta, što znači da je zločin počinio za vrijeme odmora. Vratio se na posao i uhapšen je na radnom mjestu jučer u toku dana.


Kako saznajemo, u akciji hapšenja Dragana Đurića učestvovalo je šest policajaca. Četvorica su ga privodila, a dvojica blokirala automobil kako ne bi slučajno pobjegao.

U ovoj klanici radi 43 ljudi, a Draganove kolege tvrde da nije bio problematičan i da su šokirani.

"Kad su došli da ga hapse mislio sam da je neki problem s novim automobilom koji je kupio, da nije možda kupljen, ukraden... Ni na kraj pameti mi nije bilo da Dragan stoji iza tako strašnog ubistva", rekao je jedan od zaposlenih koji je želio ostati anoniman.

Ekipa Telegrafa je posjetila i njegovu majku, koja je šokirana i ne može da vjeruje da je njen sin napravio tako nešto. 


"Ništa nije ukazivalo da bi on mogao da uradi tako nešto. Ne mogu da vjerujem da jedan čovjek može tako nešto da uradi. Bio je dobar i pošten, brinuo je o meni, samo nije imao para. Ne što je moj, ali i dalje ne mogu skroz da vjerujem da je to učinio moj sin. Jako mi je žao tog deteta što je ubijeno, ali žao mi je i mog deteta", rekla je njegova majka Makivija Đurić. 

Za kraj, kaže da njen sin treba odgovarati za svoja djela i odležati kaznu koju dobije.

Tokom dana, medijima se obratio i otac ubijene djevojčice. 

"Ne znam kako da okarakterišem monstruma koji je to sve uradio. Ne znam kakav čovjek moraš da budeš da bi napakostio ovakvom djetetu. Sa 120 kilograma se iživljavao nad djetetom od 47 kila, pa onda ne znam da li je to čovek ili životinja", ispričao je nesretni otac.

Tijana Jurić je posljednji put viđena 26. jula u 00.25 sati nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom dijelu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj djevojčici, a odmah poslije nestanka u potragu su se, osim srpske, uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni site posvećen nestaloj djeci u Evropi.

Podsjećamo, policija je u okolini Sombora sinoć pronašla tijelo Tijane Jurić. Otmičar i ubica je sinoć kasno lociran i uhapšen, a tijelo je pronađeno 23 kilometra od mjesta otmice.

Tačnije, pronađeno je na improviziranom smetljištu, odnosno 23 kilometra od mjesta na kojem je oteta u Bajmoku. Pretpostavlja se da je djevojčica ubijena iste noći kada je i oteta.

Facebook stranica "Smrtna kazna za ubicu Tijane Jurić", za desetak sati prikupila je blizu 70.000 fanova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije