Ko je bio ubijeni sin bivšeg fudbalera FK Sarajeva: Dva krvava djela ostaju upamćena

0
Radiosarajevo.ba
Ko je bio ubijeni sin bivšeg fudbalera FK Sarajeva: Dva krvava djela ostaju upamćena
Foto: Screenshot / Uviđaj u Beogradu

Vedran Repčić (41), sin nekadašnjeg fudbalera FK Sarajevo i Crvene zvezde Srebrenka Repčića, ubijen je danas u Ulici Braće Jerkovića na Voždovcu, u Beogradu.

Repčić je preminuo na licu mjesta, a policija je proglasila akciju "Vihor" i trenutno se traga za napadačem.

U njega je navodno pucao muškarac u tamnoj sportskoj garderobi i s manjim crnim rancem. Svjedoci tvrde da je ubica je pobjegao ka pijaci. Čulo se nekoliko hitaca, komšije tvde ukupno pet, prvo tri pa dva.

Repčić je prije pet godina za dlaku izbjegao smrt kada ga je nepoznati napadač pogodio s nekoliko metaka iz pištolja u parkiću stambenih zgrada u Ulici Dragice Končar. Bio je teško ranjen.

Repčić je od ranije poznat policiji. U dosijeu ima, kako navode srbijanski mediji, optužnice za dva ubistva. Bio je gonjen i za razbojništva i iznude.

Za jedno ubistvo je osuđen, za drugo nije.

Repčić je na deset godina zatvora osuđen u martu 2003. godine, zbog ubistva vlasnika radnje "Brka" Predraga Milosavljevića. Na početku suđenja je negirao krivicu, ali je na izricanju presude rekao da je "došao da bi odslužio kaznu kakvu je zaslužio".

Repčiću je suđeno i za ubistvo taksiste Branka Topalovića 1996. godine u beogradskom naselju Braće Jerković.

Sudsko vijeće ga je oslobodilo optužnice usljed nedostatka dokaza.

Pogledajte i početak akcije Vihor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije