Kinezi grade autocestu u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Kinezi grade autocestu u Srbiji

Srbijanska vlada u petak je u Beogradu potpisala predugovor s Kineskom korporacijom za ceste i mostove (CRBC) o gradnji dvije dionice autocesta u Srbiji duge 140 kilometara i vrijedne ukupno 642 milijuna eura.
 
Ministrica za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović rekla je da će radove financirati Eksin banka Kine pod veoma povoljnim uvjetima - uz rok otplate od 20 godina, 'grace' period pet godina i maksimalnu kamatu od 2,5 posto, izvijestili su beogradski mediji.
   
Riječ je o gradnji autoceste u punom profilu sa šest traka na moravskom koridoru u središnjoj Srbiji, od Pojata na autocesti Beograd-Niš do Preljine kod Čačka, te dionici autoceste sa četiri trake od Novog Sada do Rume, uključujući i gradnju tunela kroz Frušku goru, što će učiniti kraćim sadašnji put od Novog Sada do autoceste Beograd-Zagreb, javila je Fena.
 
Predviđeno je da srbijanske firme sudjeluju u tim projektima sa 45 posto, a prosječna cijena kilometra autoceste bit će 4,72 milijuna eura.
   
Kineska tvrtka CRBC već gradi most u Beogradu između Zemuna i naselja Borča na lijevoj strani Dunava, na cesti Beograd-Zrenjanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije