KFOR uklanja barikade kod Jarinja

Radiosarajevo.ba
KFOR uklanja barikade kod Jarinja

KFOR je večeras započeo uklanjanje barikada koje su Srbi postavili u blizini administrativnog prelaza Jarinje, potvrdili su Srni srpski izvori iz Leposavića.

KFOR buldožerom uklanja pijesak postavljen na prilazu Jarinju, kako sa prilaza iz pravca Kosova, tako i iz pravca Raške sa srpske strane.

Incidenata za sada nema, ali su Srbi najavili da će odmah pokušati da ponovo postave pijesak i drugi materijal na putu da bi zaustavili KFOR da deblokira putni pravac Jarinje - Leposavić.

Prema istom izvoru, KFOR je tokom dana na Jarinje helikopterima prebacio mehanizaciju za uklanjanje barikada, pa se očekuje da će KFOR tokom noći nastaviti sa uklanjanjem barikada.

Srbi sa sjevera Kosova već deseti dan dežuraju na barikadama koje su postavljene na svim važnijim putnim pravcima u opštinama Zvečan, Kosovska Mitrovica i Leposavić, a u Kosovskoj Mitrovici u blokadi je glavni most preko Ibra, gdje su građani postavili šator i ložili vatru, kako bi se zagrijali tokom noći.

Nova sedma runda dijaloga Beograd - Priština biće održana sutra popodne i u srijedu u Briselu. Dijalog je počeo 8. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije