Kerum postavlja i križ i spomenik Franji Tuđmanu

Radiosarajevo.ba
Kerum postavlja i križ i spomenik Franji Tuđmanu

 

Gradonačelnik Splita Željko Kerum, petnaestak dana pred lokalne izvore u Republici Hrvatskoj i kraj svog gradonačelničkog mandata, najavio je postavljanje križa na brdu Marjan iznad Splita i otkrivanje spomenika dr Franji Tuđmanu, preminulom bivšem predsjedniku Republike Hrvatske.  To će ujedno biti i posljednji projekti koje će splitski gradonačelnik realizirati na kraju mandata.

Projekt križa na Marjanu, Kerum kroz medije najavljuje već godinama, čime je izazvao podijeljenost u splitskoj i široj hrvatskoj javnosti oko te teme. Inače, lokalni izbori u Hrvatskoj održavaju se 19. maja.

Realizaciju navedenih projekata Kerum je najavio u današnjem obraćanju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Splita povodom sutrašnjeg Dana Splita, Sv. Dujma, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Kerum je rekao, javlja agencija Fena, da je do kraja njegovog gradonačelničkog mandata ostalo još petnaestak dana i da će do tada na Marjanu postaviti križ i spomenik dr Tuđmanu: „Dr Tuđmanu i braniteljima možemo zahvaliti na svemu što su nam omogućili."

Gradonačelnik je na sjednici podsjetio na projekte koje je u svom mandatu realizirao, osim projekta Zapadne obale spomenuo je i izgradnju vrtića i kanalizacije u istočnom dijelu grada, financijsku pomoć umirovljenicima i nezaposlenima te bonove za školske udžbenike socijalno ugroženima.

Predsjednica Gradskog vijeća i sestra gradonačelnika Keruma Nevenka Bečić  istaknula je kako će se Splićani svoga gradonačelnika Željka Keruma posebno sjećati po tome što je realizirao projekt Zapadne obale.

U video prilogu pogledajte kako je krajem aprila Kerum predvodio kolonu motorista, prilikom otvaranja Zapadne obale:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije