Keljmendi uhapšen na Kosovu?

Radiosarajevo.ba
Keljmendi uhapšen na Kosovu?

Prištinski dnevnik Koha ditore javio je da je Nasera Keljmendija uhapsila kosovska policija koja, međutim, tu informaciju nije zvanično potvrdila, prenosi B92.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Himzo Selimović izjavio je za Fenu da u ovoj instituciji ne mogu potvrditi informaciju da je Keljmendi uhapšen u Peći; ni Ministarstvo sigurnosti još nema zvaničnu potvrdu da je Keljmendi uhapšen

Portparol Policije Kosova Baki Keljnai nije mogao da potvrdi da je Keljmendi jučer uhapšen, a jutros nije bio dostupan medijima za provjeru te informacije. Kako saznaje RTS, Keljmendi nije uhapšen sinoć na Kosovu.

List piše da je Keljmendi, za kojim je Sud BiH nedavno naložio raspisivanje međunarodne potjernice, sinoć oko 19:30 sati prebačen u glavnu policijsku stanicu u Prištini u pratnji pripadnika specijalne jedinice kosovske policije.

Koha ditore prenosi da je izvor koji ih je javio o hapšenju Keljmendija rekao da je po dolasku u Prišitnu Keljmendi porekao da je osoba koju traže.

"Policija, međutim, zna vrlo dobro koga je uhapsila", kazao je taj neimenovani izvor.

Prema informacijama jedne strane obavještajne službe, na koju se ranije pozivao dnevnik, Keljmendi se već više od nedjelju dana nalazi na Kosovu, javlja B92.

On je pobjegao iz Sarajeva uoči dvije velike policijske akcije, 12. septembra, u kojima je na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH, uhapšeno 25 osoba.

Kejmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a u junu je stavljen na crnu listu SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za SAD.

Iz BiH on je, kako se procjenjuje, prvo pobjegao u Crnu Goru, a potom u rodnu Peć na Kosovu i Metohiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije