Kćerka ubijene žene u Sisku objavila potresnu poruku, porodica moli za pomoć: "Ostali smo bez svega"

0
Radiosarajevo.ba
Kćerka ubijene žene u Sisku objavila potresnu poruku, porodica moli za pomoć: "Ostali smo bez svega"
Foto: Slobodna Bosna / Hrvatska policija/Ilustracija

Porodica i prijatelji oplakuju Ivanu J. (45), koja je izgubila život u tragičnom događaju u sisačkim Capraškim Poljanama u Hrvatskoj, gdje je Neđad Fetić (52) ubio jednu i ranio više osoba.

Fetić je koristio puške iz ratnog razdoblja, a također je posjedovao ručnu odbrambenu bombu. Sumnjiči se za ubistvo, pokušaje ubistava, dovođenje u opasnost života i imovine te nedozvoljeno držanje oružja. Istraga će uključiti psihijatrijska vještačenja kako bi se utvrdilo njegovo mentalno stanje tokom zločina.

Porodica preminule Ivane J. suočava se nakon njenog odlaska s velikim ljudskim gubitkom, ali i znatnom materijalnom štetom. Dom im je uništen, a suprug je izgubio automobil koji je koristio za taksiranje. Sve im je, naime, zapalio Fetić.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Prijatelji, komšije i poznanici apeliraju na donacije kako bi im pomogli u obnovi.

"Jako puno ljudi pita može li kako pomoći. Moj brat i njegova porodica su ostali bez svega. Nemaju više kuću ni auto. Sve što su imali u kući od novčanih sredstava i papirologije je izgorjelo. Pomozite ako ikako možete da moj brat i djeca mogu opet stati na noge. Našu Ivanu ne može vratiti nikakav novac, ali njenoj obitelji je sada prijeko potreban", apelovao je član porodice žrtve.

Komšije ispričale detalje o pucnjavi u Sisku: "Ležali smo na podu, pucao je, a onda nas zapalio"

Komšije ispričale detalje o pucnjavi u Sisku: "Ležali smo na podu, pucao je, a onda nas zapalio"

Osim toga, porodica traži privremeni smještaj jer trenutno nemaju krov nad glavom.

Inače, od ubijene Ivane J. (45) na društvenim mrežama emotivnom se objavom oprostila Erika, jedno od troje djece pokojne žene.

"Majko moja, bila si najdivnija osoba na ovom svijetu. Bila si moj heroj i uvijek ćeš to i biti. Pamtit ćemo te po tvojim ludostima, smijehu i po svemu što si napravila za sestru, brata i mene. Srce me boli kad znam da te više nema, ali znam da si sada na boljem i ljepšem mjestu. I znam da ćeš uvijek paziti na nas i voditi nas na pravi put kroz život. Nema riječi kojima bi opisala svoju tugu i bol jer više nisi kraj mene. Bila si moja mama i moja najbolja prijateljica kroz život. Počivala u miru majčice moja", napisala je u potresnoj poruci.

Ispovijest kćerke ubijene Ivane J.
Foto: Direktno.hr: Ispovijest kćerke ubijene Ivane J.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije