Kćerka pronašla majku ubijenu u kući, ubica sin poznanika

Radiosarajevo.ba
Kćerka pronašla majku ubijenu u kući, ubica sin poznanika
U porodičnoj kući u Dokmiru kod Uba pronađena je mrtva Verka Rakić (77) koja je živjela sama.

Prema prvim informacijama iz istrage, starica je zadavljena, a za ubistvo je osumnjičen S. A. (38) iz ovog sela. On je u bjekstvu i za njim policija intenzivno traga.

Verka je, pretpostavlja se, usmrćena u nedjelju uveče, a njena kćerka i zet pronašli su je u utorak ujutro. Tada su kroz prozor videli da na stomaku nepomično leži na podu. 

"Prizor je bio stravičan", kaže jecajući Verkina ćerka Zorica.

"Neizmerno smo tužni, ali i šokirani zbog tragedije koja nas je zadesila, pogotovo što je majka bila mirna i povučena. Svakome je pomagala, nikad se nije žalila da je neko uznemirava, da joj preti, ili hoće da je pokrade."

Zorica, koja s porodicom živi u Blizonjama dolazila je da majku obiđe u ponedeljak uvečer, ali je kuća bila zaključana, svjetlo ugašeno. Pomislili su,  kaže, da je Verka zaspala. U utorak prije podne, međutim, otkrili su da se dogodio zločin.

Nezvanično, svjedoci su videli S. A. da ulazi u Verkinu kuću, a zatim su čuli i buku. Osumnjičenog muškarca je starica poznavala, kao i njegove roditelje, i on ju je u posljednje vrijeme posećivao. On je trenutno u bjekstvu, pišu Novosti.rs.

"Primala je deviznu penziju, jer je sa suprugom dugo živela i radila u Francuskoj, pa se u prvi mah posumnjalo da je ubistvo počinjeno zbog pljačke", saznajemo iz izvora bliskog istrazi.

"U delu kuće uočena je premetačina, stvari su razbacane, ali po svemu sudeći, ne zbog traženja plena, već tokom njihove svađe."

Istraga je utvrdila da je S. A. kod Verke došao u nedjelju uveče, posle nekoliko sati usljedila je prepirka, potom je starica zadavljena. Nisu uočeni tragovi obijanja vrata, što ukazuje da je Verka ubicu vjerovatno poznavala i pustila ga u kuću. Poslije ubistva, počinilac je pobjegao, zaključavši ulazna vrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije