Kandidat za gradonačelnika Beograda napao aktiviste: Jednom je oteo i razbio telefon

3
Radiosarajevo.ba
Kandidat za gradonačelnika Beograda napao aktiviste: Jednom je oteo i razbio telefon
FOTO: Screenshot / Beograd

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako je predsjednik Privremenog organa Grada Beograda i kandidat za gradonačelnika Beograda (SNS) Aleksandar Šapić oteo i bacio telefon jednog aktivista na Savskom nasipu tokom svoje press konferencije.

Naime, Šapić je tokom rasprave sa građanima oduzeo i bacio na asfalt telefon jednom aktivistu.

"Ovo je bila jedna od predizbornih aktivnosti nosioca Šapića gdje je on htio da se pohvali kako je svojim zalaganjem raščistio splavove, ali nije mogao da odgovori na mnoga pitanja koja smo došli da postavimo, s obzirom da smo imali nekoliko sitaucija u kojima je davao nesuvisle odgovore, prije svega uz vezi bušenja nasipa koje je zaustavljeno. Međutim, nažalost ne može da se s njim razgovora, dosta je posvećen spinovanju činjenica, ali i nervozan s obzirom da je jednom našem aktivisti uzeo telefon i bacio ga na pod", rekao je za Danas aktivista Zlatko Janković.

Edin Džeko spašavao živu glavu, a onda je na teren izašla policija

Edin Džeko spašavao živu glavu, a onda je na teren izašla policija

Janković je kazao da je Šapić nakon svoje konferencije razgovarao sa nekoliko aktivista, da ih je dosta prekidao, a zatim ušao u raspravu sa aktivistom kojem je bacio telefon.

[twitter]https://twitter.com/Petar__Duric/status/1788532697930797174[/twitter] 

"To je bilo na samom kraju. Razgovarali smo nakon njegovog govora, dosta je prekidao našeg aktivistu Branka koji mu je objašnjavao gdje su napravili proceduralne greške zbog kojih je sud prihvatio našu inicijativu da se prekinu radovi na bušenuju nasipa. Ušao je dalje u razgogovor sa još par aktivista. Htio je da prođe kroz čovjeka siledžijski, ovaj to nije htio da se pomjeri, oteo mu je telefon i bacio na pod, pa otišao sa lica mjesta", prepričava Janković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije