Kako je tinkurama Čedu Jovanovića 'vratila u žive': "Plaćao sam 100 eura dnevno"

0
Radiosarajevo.ba
Kako je tinkurama Čedu Jovanovića 'vratila u žive': "Plaćao sam 100 eura dnevno"
Foto: YouTube / Čedomir Jovanović

Srbijanski političar Čedomir Jovanović kaže da je njegova priča luđačka – tri puta su liječnici bili sigurni da ima rak, bomba pod autom eksplodirala mu je 15 sekundi pošto su supruga i on izašli iz njega, tri korone i tri teške upale pluća… Sve je prebrodio.

Vrsni liječnici u Srbiji brinu o njemu, liječi ga i čuveni doktor s najbolje klinike na svijetu. Ali, on kod djeda na Tari doživljava preobražaj 40 dana živeći na tinkturama (tekući alkoholni ekstrakti iz ljekoviti biljaka) i petroleju, da bi potom skoknuo u Beč i Beograd na kontrole, pa kod babe u Lajkovac da mu namjesti želudac svijećom i teglom! Na pitanje je li lud, viknu: "Ne! Ja sam pametan."

 O tome je pričao i za "Glas javnosti":

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Sad sam dobro. Kapacitet pluća mi je 3,8 litara (3 do 5 l prosječno kod zdrave osobe), a bio mi je spao na 0,3! Dijafragma je počela reagirati… Sad ću na kontrole po Beogradu, pa u Zavod za medicinu sporta na testove opterećenja, da bih polako počeo i trenirati. Neću se smiriti, nadoknadit ću što sam propustio za ove dvije godine", rekao je Jovanović, piše Kurir.

Uvjeren je da je završni udarac svojim mukama, koje su ozbiljno počele u junu 2020. s prvom koronom, a bilo ih je i čitav niz prije toga, zadao na Tari, kod djeda za kojeg je čuo u Kotoru. I to usred tamošnje bolnice, gdje su ga prolaznici odveli jer je nasred ulice ostao bez vida, ispostavit će se – zbog visokog pritiska.

Ali, taj djed, Milovan Milošević, za gosta neće ni da čuje. Međutim, Čedomir sjeda u prvi avion za Beograd... Ni supruzi Jeleni ni djeci ne govori kuda ide.

"Što da im kažem? Gdje idem? Da kažu da sam poludio? Bio sam vrlo rezerviran prema svim tim nadristvarima, ali i očajan. Inače, u mojoj porodici su sve liječnici, ne polemiziram s autoritetima. Kad kažu cijepi se, ja se cijepim. Jedva sam se odvezao do tamo, cijelu Taru sam godinama prolazio uzduž i poprijeko, al' za Dub nisam čuo. Dođem do velike, lijepe kuće. Izlazi bakica, k'o djevojčica u nekim bermudama: "Jesi ti to, Čedomire?" Četrdeset dana sam bio kod njih, došao s jednom slikom života, vratio se s drugom filozofijom života", priča Jovanović.

Kaže da je djedu pokazao posljednje mjerenje – 0,3 l kapacitet pluća – a da mu je ovaj rekao kako se sve može riješiti, ali da se mora posveti sebi. Tu nas uvodi u priču, te kaže da je Milošević vojnotehnički inženjer, da je bio i direktor "Infostana", da su mu brat, otac i djed umrli relativno mladi od srca, te da je on 1994. – sa saznanjem da će mu raditi tri bajpasa – "pobjegao" iz ordinacije.

"I to je neki svemir, odvede ga na tu drugu stranu. Sad ima 87 godina i srce mu je perfektno", priča Jovanović, koji tvrdi da djed nije nadriliječnik, da liječi prirodom, tinkturama pročišćuje i sređuje organizam, a i vjeruje u službenu medicinu, što je i sam uvidio jer ga je osobno odveo u Beograd kod vrhunskog doktora, koji će mu operirati oči kako bi mogao čitati.

Na Tari nastaje i čuvena fotografija na kojoj se vidi Jovanovićev prsni koš sav u zavojima, koju je i objavio na društvenim mrežama.

"To su obloge od ricinusa koji dobro penetrira kroz kožu i dalje u tijelo i fantastično liječi upale. Dan mi je tamo počinjao s 30 kapi todikampa, to je prirodni petrolej koji prodire u svaki organ, nije onaj što ide u lampu, s ekstraktom zelenog oraha, koji je najjači antioksidans. Potom 20 minuta ništa ne uzimaš, pa ide set tinktura prve i treće sedmice. Šesta je posljednja. One su za srce, jetru, bubrege, živce, pluća... Meni su primarna bila pluća, ali sam radio i bazični program, koji moraju svi proći, nazvan remont organizma", kaže, pa nastavlja:

"Bukvalno ništa nisam jeo 40 dana osim tih dvadesetak tinktura, koje sam uzimao ujutro, u podne, navečer. I nisam bio gladan. Između njih sam bio na terapiji po pola sata, jedan dan je kada vruće vode u kojoj je organska glina, drugi dan je u njoj čili i đumbir. Vruća kada zato što dišeš i kroz kožu, a moja koža je bila prestala disati. I nije to djed Milovan izmislio! Sve su to odavno poznate metode Amerikanca dr. Schultza i ruskog akademika Sitina. Znate, djed Milovan stalno ima slušalicu u uhu, sluša tzv. motivacije, i dok radi nešto drugo, da sve to podsvjesno djeluje. Dao mi je da poslušam, vrti se: 'Tvoje srce je mlado, tvoje noge su lake...”.

Na to ga novinar već upita zna li da će sad ljudi reći da je prolupao, da je lud...

"Nisam! Ja sam pametan! Tu dolaze i liječnici, pregledaju te, radili su mi i krvnu sliku. Fantastična! Pritisak normalan. Pazite, svi mi jednom godišnje odvezemo auto na generalni remont, a na svoje tijelo ne mislimo. Kaže meni djed: "Možeš li da zamisliti kako izgleda tvoj organizam poslije 50 godina života? Kad si zadnji put očistio svoj krvožilni sustav? Kad si bubrege, jetru, želudac odmorio?”. Uostalom, meni su i u Beogradu sami liječnici donosili mast od jazavca da je mažem po plućima da bih disao. A djedina Milesa 12 godina živi s rakom, zaustavila je metastaze – kaže, pa se vraća na tretman:

"Subotom navečer nema tinkture, tada popijem dva i pol decilitra soka od grejpfruta pomiješanog s toliko čistog maslinovog ulja. Grejpfrut razjeda sve iz žučne kese da bi maslinovo ulje to moglo izbaciti. Imao sam pročišćavanje crijeva svaki dan, iako ništa nisam jeo. Što je iz mene počelo izlaziti poslije 15 dana! Kao kora drveta!

Svaki od tih 40 dana, kako kaže, platio je po 100 eura, smršavio je šest-sedam kilograma, izbacio svu vodu...

"Ništa se nije promijenilo, ja sam samo 40 dana učio o sebi. Vratio sam se ovdje, otišao kod liječnika. I dalje pijem tinkture, ali polako pokrećem metabolizam, ubacio sam u obrok salate i drugo", priča Čedomir Jovanović.

I sad tako pročišćen i preobražen drukčije gleda na neke stvari nego u "prošlom" životu. Sretne tako neki dan prijatelja i požali mu se da mu se želudac podigao, baca dijafragmu na srce, pa zato i otežano diše. A ovaj će mu: "Ima jedna baba u Lajkovcu, namješta želudac...".

"Kad sam otišao kod babe, prvo je rekla: "Ju, ju, ju!", pa mi stavila malu svijeću na pupak, pa preko teglu da napravi vakuum koji će mi povući želudac. A onda mi je masirala stomak i sad mi je želudac na pupku, nemam više ni izbočen stomak. Onda me okrenula na leđa, pa sam na stolu rukama za noge... kaže, pršljen na leđima malo mi otišao ulijevo, pa pritišće pluća. I to mi je sredila", priča on dalje.

Sad je spreman za veliki povratak, i fizički i politički.

"Sad ću vratiti fizičku snagu, da vratim dug djeci i Jeleni i u septembru da razgovaram s prijateljima iz stranke i da napravimo normalan LDP", zaključio je Jovanović.

[youtube][/youtube]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije