Kako je ljepotica s tribine Partizana dospjela na stranice crne hronike

0
Radiosarajevo.ba
Kako je ljepotica s tribine Partizana dospjela na stranice crne hronike
Foto: 24sata.hr / Marina Krstović

U magacinu Logističkog centra prodajnog lanca u Podgorici pronađena je sumnjiva supstanca u paketu sa bananama, za koju se sumnja da je kokain, potvrđeno je podgoričkim Vijestima.

Još nije utvrđeno da li je zaista u pitanju droga, a ovu nedoumicu riješit će vještačenje.

Ova vijest mnoge je podsjetila na rekordnu zapljenu droge koja se dogodila krajem oktobra prošle godine u Crnoj Gori. Tada je više od jedne tone čistog kokaina bilo u tovaru sa bananama koje su iz Ekvadora stigle u Crnu Goru.

Ibrahimović o odluci da završi karijeru: "Bilo je teško zbog mog ega..."

Ibrahimović o odluci da završi karijeru: "Bilo je teško zbog mog ega..."

Ogroman tovar kokaina je takozvanim fider-brodom "MSC Šarlot" prevezen iz Kopra u Luku Bar. U međuvremenu crnogorske sigurnosne službe su od kolega iz inostranstva, najvjerovatnije iz SAD, dobile informaciju da se na tom brodu krije droga u tovaru banana.

Tovar od 1.400 kilograma kokaina zapljenjenih u ovoj akciji, prema procjenama stručnjaka, na ulici vrijedi više od 100 miliona eura.

Marina Krstović, koja je prva uhapšena tokom ove akcije, često je boravila u Beogradu i to na utakmicama košarkaškog kluba Partizan. Kako je pisao "Blic", Marina je utakmice najviše posjećivala nakon što je njen otac Budimir 2015. godine izabran u petočlanu radnu komisiju koja je vodila KK Partizan do izbora novog predsjednika.

Marina je, kako su tada pisali mediji, odmah nakon pronalaska droge, policajcima ponudila imena i kontakte dobavljača, kao i uvid u poslovnu korespondenciju.

Ona je pred policajcima u njenoj kući pozvala telefonom dobavljača Carlosa Falcezija, koji joj je saopštio da je pošiljka koju joj je uputio prošla sve neophodne kontrole u luci Bolivar u Ekvadoru, ali da ne može sa sigurnošću da tvrdi što se desilo sa tovarom na putu do Crne Gore.

Što se Budimira tiče, on se decenijama bavi uvozom južnog voća i u Crnoj Gori i u Srbiji. Njegova firma San Francisco, koja je poslovala u Crnoj Gori, od 2019. godine je u stečaju. Navodno je povezan i sa još jednom firmom koja je registrovana u Novoj Pazovi, a kao osnovna delatnost navodi se trgovina voćem i povrćem.

Prije dvadeset godina, 2001, Budimirov brat Dušan je otet ispred novosadskog hotela "Džet-set", a kidnaperi su tražili otkup od 3,5 miliona tadašnjih njemačkih maraka. Otmičari su, međutim, ubrzo uhapšeni, a Dušan je oslobođen.

Budimir je kraće vrijeme bio funkcioner KK Partizan, tokom 2015. godine.

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv dvoje Krstovića zbog šverca više od tone kokaina.

Iz te instutucije saopšteno je da je to učinjeno nakon sprovedene istrage i analize svih prikupljenih dokaza i podataka i da je tužilački akt dostavljen Višem sudu u Podgorici na odlučivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije