Kako je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović ljubila otmičarku aviona

Radiosarajevo.ba
Kako je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović ljubila otmičarku aviona
FOTO: Screenshot / Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je u martu prošle godine bila na promociji knjige „Tko je ubio Zvonka Bušića“

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je u martu prošle godine bila na promociji knjige „Tko je ubio Zvonka Bušića“, piše Index.hr.

Knjigu je napisao ekstremno desni publicist Tihomir Dujmović, a na promociji knjige koja je tada održana u dvorani Vijenac u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu bila je prisutna sva sila desničara.

Bio je tu drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić, ministar branitelja Tomo Medved, pa i ekstremno desni saborski poslanik Željko Glasnović, ali i Zdravko Tomac.

Podsjetimo, Zvonko Bušić bio je hrvatski nacionalista koji je 1976. u Americi oteo putnički avion i postavio eksplozivnu napravu koja je ubila njujorškog policajca Briana Murraya.

Danas je ova tema ponovo aktualna jer se pojavio snimak s promocije knjige, a na kojoj se vidi predsjednica Hrvatske kako ljubi Bušićevu ženu, Julienne Bušić.

Julienne Bušić je u SAD-u učestvovala u otmici putničkog aviona sa suprugom i trojicom muškaraca.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije