! / Kako je Bosanac pomogao djevojku koja u centru Beograda ima štand "Tražim posao"

01. 09. 2020. u 15:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Andrijana Sedić iz Lajkovca je diplomirani ekonomista, bez posla. Pošto više nije željela da uzaludno šalje CV i čeka konkurse, uzela je stvar u svoje ruke.

U želji da je primijete poslodavci, u centru Beograda je postavila štand na kojem piše "Tražim posao", a nedavno je bila gost na televiziji "Pruga".

Andrijana je sve podatke i ovu zanimljivu ideju postavila i na LinkdIn, gdje potencijalni šef može da je pronađe.

"Na ideju za ovo sam došla tako što sam čitala o tome kako su ljudi nalazili poslove. U jednom od njih pominje se i gospodin koji je uradio slično. Došao je u Knez Mihailovu sa natpisom koji je sadržao njegovo ime, broj telefona, zanimanje, podatak da govori njemački", započinje priču kreativna djevojka, prenosi Direktno.

Kaže da se prvo oglasila na LinkdInu da traži štand, s pitanjem da li neka štamparija ima višak da joj pokloni.

Javio joj se jedan čovjek iz Tuzle, koji je štand poslao na kućnu adresu.

Andrijana Sedić - undefined

Printscreen: Andrijana Sedić za štandom koji je stigao iz Tuzle

Andrijana ima 27 godinatri godine radnog iskustva. Radila je u osiguranju, prodaji, zatim u opštini, pri kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj. Dodaje da se ne libi nijednog posla, te je tokom studentskih dana radila kao sobarica. To napominje, jer je bilo negativnih kritika.

"Bilo je komentara da izvoljevam i da treba da se zaposlim kao prodavačica, ako već ne mogu da nađem posao u struci", kaže mlada Lajkovčanka, i dodaje da je već radila sve te slične poslove, ali da sada želi da nađe nešto bolje.

Inače, Andrijana je diplomirani ekonomista u turizmu i hotelijerstvu, sektorima koji su trenutno jedni od najugroženijih zbog pandemije COVID-19.

"Prve dvije godine smo na studijama radili opštu ekonomiju, tako da mogu da se snađem svuda", napominje Andrijana, i kaže da je najviše zanima marketing.

Bez posla je 10 mjeseci, a redovno aplicira za posao putem oglasa. Sa biroa je nisu zvali, jer nije bilo ponuda.

Naglašava da je prošle godine bila zadovoljna brojem intervjua za posao na koje su je zvali, ali da je ove godine situacija, logično, lošija.

Njena fotografija na kojoj stoji iza štanda je obišla gotovo sve društvene mreže, ali nema lični profil na Facebooku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA