Jusufspahić: Zukorlić je neodmjeren!

Radiosarajevo.ba
Jusufspahić: Zukorlić je neodmjeren!

Moja posjeta članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću je bila nezvanična, i desila se na moju molbu. Razgovarali smo o položaju i problemima muslimana u Beogradu i Srbiji, a posebno o Bajrakli džamiji, navodi se u današnjoj izjavi koju je dao muftija srbijanski Islamske zajednice Srbije i zamjenik reisu-l-uleme Muhamed ef. Jusufspahić.

Izjavu je proslijedila Informativna služba Islamske zajednice Srbije u povodu, kako je navedeno, "neodmjerenih ispada gospodina Zukorlića u pojedinim bh. medijima vezano za posjetu bošnjačkom članu Predsjedništva BiH".

- U toku razgovora nismo spominjali gospodu Zukorlića i Zilkića, kao ni raskol u Islamskoj zajednici Srbije, niti neka rivalstva. Izražavam iskreno žaljenje što je ova posjeta iskorištena za iznošenje neodmjerenih i neprimjerenih komentara od  Zukorlića. Na kraju pitam se da li pomenuti gospodin misli da je dobio svojevrstan monopol na međubošnjačke odnose bez čije se dozvole dvojica Bošnjaka ne mogu sastati i razgovarati, navodi se u izjavi Muhameda ef. Jusufspahića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije