Jure ponovo u akciji: Mladi junak pretvara govor mržnje u govor ljubavi

Radiosarajevo.ba
Jure ponovo u akciji: Mladi junak pretvara govor mržnje u govor ljubavi
Foto: Twitter / Jure ponovo u akciji

Mladi Zadranin Jure Zubičić prošle godine punio je naslovnice medija u regiji nakon što je prefarbavao grafite na kojima su stojale uvredljive poruke.

Prošle godine, kada je Jure na zidu zgrade u svom rodnom gradu ugledao grafit "Ubi Srbina", ovaj mladi Zadranin dodao je slovo "Lj" i tako govor mržnje pretvorio u govor ljubavi.

Zadranin oduševio region: Neću da trpim govor mržnje

Sada, Jure je ponovo u akciji.

Na zidu jedne zgrade u Zadru ponovo su se našli grafiti sa istim natpisima, a Jure je ovaj put "Ubi Srbina" pretvorio u "Poljubi Srbina", ia sve dobio, ni manje ni više nego prekršajnu prijavu.

Jure je za svoj potez prozvan od strane svojih sugrađana, pa im je na svom Twitter profilu poručio:

"Da, opet sam prepravio grafit. Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da nište drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite.Jer dok god sam vam ja problem...", napisao je Jure na svom Twitter profilu i dodao:

"Dok god vam ja idem na živce. Dok god mene smatrate luđakom radi prepravljanja grafita. Dotad naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju", pitao je Jure.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije