Jovanović: Crkveni vrh zna sve o Kačavendi

Radiosarajevo.ba
Jovanović: Crkveni vrh zna sve o Kačavendi


“Vladika sedi i ćuti. Pre je tuđe grehe iznosio javno uz bubnjeve, a sada su ga sopstveni posekli poput mača. Jedino što ga interesuje - a to je informacija koju smo dobili iz njegovog najbližeg okruženja - jeste koliko će godina zatvora da dobije”, izjavio je za Radiosarajevo.ba bivši jerođakon SPC-a, Bojan Jovanović, koji je prije nekoliko sedmica na našem portalu izašao u javnost sa šokantnom ispoviješću o pedofiliji u SPC.

Jovanović je našem portalu dostavio još dva ekskluzivna snimka. Kako tvrdi Jovanović, blizak saradnik predsjednika Borisa Tadića mu je nakon smrti patrijarha Pavla kazao: “Došlo je pet minuta da Vaše znanje iskoristimo.“

„Mnogi su me podsticali da stanemo na put Vasiliju Kačavendi. Ja sam trebao da ga izvedem iz Patrijaršije, da ga odvedem negde da nešto popije da mu popuste kočnice i kada bi bili sami i kada bi on počeo da me napada to je trebalo da bude snimljeno kamerom. Onda bi taj snimak bio ponuđen Crkvi i svim institucijama ili bi bio pušten u javnost“, kaže Jovanović.


Na audio-snimku vrlo lošeg kvaliteta (nažalost) koji nam je dostavljen, Kačavenda nudi Jovanoviću da izađu u grad na šta ga je Jovanović upitao da izađu sami. Tada mu je Jovanović – kako tvrdi – postavio provokatorsko pitanje da li želi da budu sami i da skine majicu, na što Kačavenda odgovara: “Nemoj, neko može da naiđe!”

Na drugom snimku koji nam je dostavljen, čuje se Jovanovićev razgovor sa “visokim crkvenim velikodostojnikom”. Kako tvrdi Jovanović, radi se o jednom od crkvenih velikodostojnika koji Kačavendi žele vidjeti leđa i u tu svrhu žele iskoristiti Jovanovićeve informacije.


“Nalazili smo se po velikim firmama sa kojima oni očigledno imaju neki deal i po restoranima. Tu se jasno čuje da su oni već obavestili predsednika i patrijarha i da on (Kačavenda op. a.) više nije kandidat za mesto patrijarha. Mi svi znamo da Duh sveti određuje žrebom ko će biti patrijarh i sad vam je jasno ko je 'Duh sveti' koji je izabrao patrijarha“, kaže Jovanović.

Na snimku lice koje Jovanović naziva “crkveni velikodostojnik” otkriva kako teče izbor novog patrijarha.

Jovanović najavljuje da će uskoro objaviti i snimak na kojem mu Kačavenda nudi da rezerviše hotel u Beogradu.

“Na tom snimku pokušava da sa mnom stupi u intimne odnose. Svi će čuti kako vladika stenje i viče: ‘Uhvati me, uhvati me!'”

Jovanović na kraju ističe da su Kačavendine nade da će novine malo pisati o slučaju pedofilije, te da će se potom sve zataškati, uzaludne. Jovanović najavljuje i svjedočenja drugih lica koja će uslijediti, pogotovo kada se protiv Kačavende pokrene sudski postupak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije