Josipović zadvoljan hapšenjem Hadžića

Radiosarajevo.ba
Josipović zadvoljan hapšenjem Hadžića

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas komentirajući hapšenje Gorana Hadžića da je, bez obzira na to što se sasvim sigurno može reći da se s hapšenjem kasni, pravda spora, ali dostižna, te da je dobro da se konačno vlada u Srbiji odlučila za punu suradnju s Haškim sudom.
 
"Nadam se da će haaško tužiteljstvo i Haaški sud obaviti svoj posao na najbolji mogući način i da će to biti jedno pravedno suđenje", izjavio je Josipović.
 
Na novinarski upit kako komentira to što su i Hadžić i Mladić uhićeni u Srbiji, predsjednik Josipović je rekao kako to pokazuje da su se ondje skrivali.
 
"Znamo da u mnogim zemljama nije uvijek bilo volje za suradnju s Haaškim sudom", rekao je i dodao kako je dobro da se "konačno i vlada u Srbiji odlučila za punu suradnju". "To je dobro i sa stajališta pravde za naše međususjedske odnose, a prije svega za samu Srbiju", istaknuo je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije