Josipović: Ulazak u EU donosi razvojnu perspektivu

Radiosarajevo.ba
Josipović: Ulazak u EU donosi razvojnu perspektivu


Ulazak u Europsku uniju dobar je i poželjan za Hrvatsku jer donosi razvojnu perspektivu te mogućnosti gospodarskog, znanstvenog, stručnog i obrazovnog razvoja, rekao je u razgovoru za Dnevnik Nove TV  predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.
 
Kazao je kako smatra da postoji velika vjerojatnost, odnosno da je gotovo siguran da će i politički dio pregovora završiti uspješno.
 
Upitan bi li nam Francuska ili Velika Britanija u procesu ratifikacije mogle stvarati probleme, Josipović je rekao da ulazak u postupak ratifikacije znači da su zemlje već zatvaranjem pregovora prepoznale neku državu kao dio EU i da ratifikacija jest i treba biti formalnost.
 
"Naravno, teoretski govoreći uvijek je moguće zamisliti da se napravi neki problem ali ja ne vjerujem da će se to dogoditi",  rekao je Josipović.
 
Rekavši kako se ne boji da bi referendum o ulasku Hrvatske u EU mogao propasti, naglasio je da je potrebno izbore odvojiti od referenduma.
 
"Mislim da je važno odvojiti izbore od referenduma jer znamo da se često na referendumima ne glasa o predmetu referenduma, nego često o afinitetu prema nekoj političkoj grupaciji", rekao je.
 
O datumima nije želio govoriti, ali drži da treba proteći dovoljno vremena između izbora i referenduma. Po njegovom mišljenju prvo bi trebalo održati izbore, o čemu će, dodao je, odlučiti vladajuća koalicija. Rekao je da time što podržava prvo izbore pa onda referendum nije glasnogovornik opozicije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije