Josipović: Tuđmanova dokumentacija nije jedini dokaz

Radiosarajevo.ba
Josipović: Tuđmanova dokumentacija nije jedini dokaz

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da je dokumentacija iz Ureda predsjednika bila jedan od dokaza na kojem se temelje haške presude generalima, ali ne i jedini. 

 "Iz obrazloženja presude može se iščitati da je to bio jedan od dokaza, nikako ne jedini", odgovorio je Josipović nakon otvaranja tvornice higijenskih proizvoda Violeta u Sv. Ivanu Zelini, na pitanje novinara kakvu je ulogu u haaškoj presudi generalima imala dokumentacija iz Ureda predsjednika. 

 Napomenuo je i da presudu treba dobro iščitati da bi se dala konačna ocjena. 

 Prema Ustavnom zakonu o suradnji s Haškim sudom, rekao je Josipović, sva državna tijela su dužna surađivati s Haškim sudom. 

 Politika suradnje s Haškim sudom započela je još za mandata predsjednika Franje Tuđmana, a za njegova predsjednikovanja donesen je ustavni zakon, rekao je Josipović. 

 Po njegovim riječima, sve kasnije vlade, Račanova, Sanaderova i Jadranke Kosor, bile su predane suradnji i nije dobro da ih se sada optužuje da su radili protiv Republike Hrvatske. 

 "Svi su radili za Republiku Hrvatsku", rekao je Josipović.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije