Josipović: 'Hrvatska u ogledalu vidi lice naborano problemima'

Radiosarajevo.ba
Josipović: 'Hrvatska u ogledalu vidi lice naborano problemima'

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU) predsjednik Hrvatske Ivo Josipović bio je domaćin Božićnog prijema na kojem su se okupile brojne poznate ličnosti iz svijeta politike, kulture i sporta, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

''Činilo se kako su nam svi ideali Europe nadohvat ruke, da smo trebamo posegnuti za njima i da će oni postati dio našega života. Šest mjeseci od europskog slavlja vidimo da nije baš tako. Umjesto europskog lica s početka srpnja, danas u ogledalu vidimo lice naborano problemima. Umjesto jedinstva kakvog smo imali na ulasku u Europsku uniju, imamo društvo razdirano ideološkim sukobima i netrpeljivošću prema onima koji drugačije misle'', rekao je Josipović i dodao kako hrvatska ekonomija tone u recesiju, a pojedinci u siromaštvo.

Josipović je u svom govoru naglasio kako bi 'Hrvatska trebala znati kud vodi ekstremizam i netolerancija':

''Imali smo tragično 20. stoljeće i ne želimo da nam se ono ponovi u sličnom ili istom izdanju. Politika mržnje, koketiranje s fašizmom i totalitarizmom, iskušenja su ne samo za nas, nego i za druge države i etablirane demokracije u Europskoj uniji'', rekao je Josipović.

Na prijemu u MSU bili su, između ostalih, kardinal Josip Bozanić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministri u Vladi te kulturni djelatnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije