Josip Perković izručen Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Josip Perković izručen Njemačkoj

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović poručio je kako je predaja Josipa Perkovića njemačkim pravosudnim organima, odluka hrvatskih sudova koju on kao predsjednik mora poštivati.

"Mislim da sam i do sada bio jasan koja je moja pozicija kao predsjednika Republike. U Hrvatskoj postoji trodioba vlasti. Pravosudna vlast i Ustavni sud, koji je posebna vrsta sudske vlasti, su rekli svoje, njihove odluke valja poštivati", rekao je Josipović.

Josip Perković poletio je s policijskom pratnjom nešto prije 14 sati sa zagrebačkog aerodroma Pleso avionom njemačkog prijevoznika Lufthansa za Munchen, nakon što ga je policija jutros odvela iz njegovog doma na Pantovčaku.

Tužba Ustavnom sudu koju je podnio Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo je odbijena, kao i privremena mjera o neizručenju.

Josipa Perkovića, bivšeg agenta jugoslovenske tajne službe UDBA, potražuje Njemačka zbog navoda o umiješanosti u ubistvo Stjepana Đurekovića 1983. godine. Perković sve vrijeme negira umiješanost u to ubistvo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije