Josip Broz osniva Komunističku partiju Srbije

Radiosarajevo.ba
Josip Broz osniva Komunističku partiju Srbije


U pondjeljak će unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz u Beogradu podijeti zahtjev za registraciju nove političke stranke, Komunističke partije Srbije. Pored 12 hiljada potpisa, srbijanski mediji tvrde da su ispunjeni i drugi uslovi za registraciju ovakve političke opcije.

"Najvažnije da svatko tko radi živi od svog rada", poručio je Broz srbijanskim medijima predstavljajući svoju stranku dodajući da je narod u Srbiji pao na najniže grane i da stranke koje trenutno postoje u Srbiji ne vode nikamo.

Broz je vrlo oprezan u najavama registracije nove stranke, a zbog "hrvatskog iskustva". Josip Joška Broz podsjetio je kako se Komunistička partija Hrvatske Dragana Batka nije uspjela registrirati. Sporan je bio, tvrdi Broz, članak Ustava koji zabranjuje registraciju ukoliko program stranke prijeti rušenju demokratskog, tj. ustavnog poretka.

"Program naše, Komunističke stranke, temelji na obnovi komunističkih vrijednosti, ali u novim okolnostima – privatizacije i europskih integracija", najavio je Broz.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije