Još jedna žrtva poplava u Sloveniji: U septičkoj jami pronađeno tijelo muškaraca

0
Radiosarajevo.ba
Još jedna žrtva poplava u Sloveniji: U septičkoj jami pronađeno tijelo muškaraca
Foto: Facebook / Poplave u Sloveniji

Ljubljanska policija primila je dojavu da je u septičkoj jami na području Mosta pri Komendi pronađena mrtva osoba, prenosi slovenska novinska agencija, dok lokalni mediji javljaju da je riječ je o muškarcu stradalom prilikom otklanjanja posljedica poplava.

Kako javlja portal Kamnik.info, radi se o muškarcu koji je navodno smrtno stradao prilikom otklanjanja posljedica snažnih poplava koje su pogodile Sloveniju.

Prema do sada prikupljenim informacijama muškarac je stradao kada je prilikom radova upao u jamu s otvorenim oknom, a smrt nije posljedica kaznenog djela.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Policija nastavlja s prikupljanjem informacija te će o svim okolnostima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, saopćeno je iz Policijske uprave Ljubljana.

Osim na području Rugvice i Orla, Sava velike probleme zadaje i mještanima Lijevog Dubrovčaka na području Ivanić Grada. Kako javlja 01Portal.hr, Sava je trenutno na vodostaju od 871 centimetar, što je samo jedan centimetar niže od rekorda iz 2010. godine.

Prevlaka na području Rugvice na 7 je centimetara od rekorda iz 2010. godine.

Posted by 01Portal on Sunday, August 6, 2023

"S naše je strane sve napravljeno. Samo da nasipi izdrže, kratko je rekao načelnik Stožera civilne zaštite Tomislav Cuvaj za 01Portal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije