Još jedna eksplozija na istom mjestu u Zagrebu: Oglasila se tamošnja policija

0
Radiosarajevo.ba
Još jedna eksplozija na istom mjestu u Zagrebu: Oglasila se tamošnja policija
Foto: Prtscr/24sata.hr / Zagrebačka policija na mjestu događaja

Još jedna eksplozija! Nova detonacija! Ista kuća, ista lokacija. Nepuna četiri sata od prve.

"Slabije se čulo. Ali i dalje jako! Čim je grunulo policija je utrčala u kuću sa svih strana i počeli su po dvorištu postavljati neke vreće", rekao je jedan od stanara u Aninoj ulici u Zagrebu za hrvatske medije.

Podsjetimo, danas, 25. novembra, oko 17.25 sati policija je izašla na teren u Aninu ulicu u Zagrebu zbog eksplozije. Blokirali su ulicu, a nisu puštali ni stanare da prođu. Oštećen je jedan auto i pročelje zgrade.

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

A, tamošnja policija upravo je objavila kako se radi o dvije ručne bombe od kojih jedna nije eksplodirala te su je policijski službenici aktivirali kontroliranom eksplozijom.

"Policija je na mjestu eksplozije pronašla dvije ručne bombe. Radi se o dvije ručne bombe od kojih jedna nije eksplodirala te je pod nadzorom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu, uništena kontroliranom eksplozijom u 21.05 sati na mjestu pronalaska. Slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti događaja", saopćili su iz PU zagrebačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije