Jocu Amsterdama u Beogradu saslušali predstavnici hrvatskog pravosuđa

Radiosarajevo.ba
Jocu Amsterdama u Beogradu saslušali predstavnici hrvatskog pravosuđa

Sretena Jocića, osumnjičena da je organizirao ubojstvo vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ive Pukanića, u ponedjeljak je kao svjedoka saslušao istražni sudac posebnog suda u Beogradu, čemu su nazočili predstavnici hrvatskoga državnog odvjetništva, izjavio je za Hinu Jocićev branitelj Veljko Delibašić.

Delibašić je kazao da je Jocić saslušan na molbu hrvatskih pravosudnih tijela te izrazio zadovoljstvo što je njegov branjenik saslušan kao svjedok, a ne okrivljenik.

Jocić je saslušan kao svjedok u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića, koji su uhićeni u Hrvatskoj pod sumnjom u umiješanost u Pukanićevo ubojstvo.

Objasnio je kako on nije nazočio saslušanju jer je Jocić saslušan kao svjedok, a po zakonu svjedok nema pravo na branitelja.

Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhapšen je u Beogradu 27. travnja 2009. i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizirao ubojstvo vlasnika zagrebačkog tjednika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, koji su stradali u eksploziji bombe 23. listopada 2008. u Zagrebu.

Vezano:
Specijalni sud u Beogradu produžio pritvor Jociću za još dva mjeseca
Miloš Vasić: Slučaj Sretena Jocića
Sanader zadovoljan policijskom saradnjom koja je dovela do Jocićevog hapšenja
Joca Amsterdam odbija dati iskaz
Hrvatska nije tražila izručenje Joce Amsterdama
Srpska policija uhapsila Jocu Amsterdama
Slučaj Pukanić: Hrvatska raspisuje potjernicu za Jocom Amseterdamom


fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije