Joca Amsterdam odbija dati iskaz

Radiosarajevo.ba
Joca Amsterdam odbija dati iskaz

Uhapšenom Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, određena je mjera policijskog zadržavanja nakon što je, poslije privođenja u ponedjeljak navečer u beogradsku policiju, odbio dati iskaz u povodu sumnji da je umiješan u ubistvo hrvatskog novinara Iva Pukanića, prenose u utorak beogradski mediji.

Jocićev advokat Zdenko Tomanović kazao je da Jocić nije želeo odgovarati na pitanja policije sve dok se ne odluči o njegovoj žalbi na rješenje o zadržavanju, koje obrana smatra nezakonitim.

Tomanović je ustvrdio da zakon nalaže da rješenje o zadržavanju osumnjičenog mora biti uručeno u roku od dva sata od hapšenja, objasnivši da je Jocić uhapšen u ponedjeljak oko 14,30 sati, a da mu je odluka o zadržavanju uručena tek u deset sati navečer.

Branitelj Jocića rekao je da njegov klijent sačekati odluku o žalbi, a potom dati iskaz policiji, što bi se, kako je rekao, trebalo dogoditi tijekom dana.

Tomanović je ponovio da po srbijanskim zakonima Jocić ne može biti izručen Hrvatskoj, te da pritvaranje nije moguće na temelju zahtjeva druge države dodajući da pretpostavlja da će srbijansko tužiteljstvo, potaknuto sumnjom da je neki srbijanski državljanin izvršio kazneno djelo u inozemstvu, vjerojatno pokrenuti takav postupak.

Sreten Jocić uhapšen je u ponedjeljak popodne u beogradskom naselju Dedinju u kući u kojoj je ranije živio Slobodan Milošević.

Pretres kuće je, u nazočnosti Jocića, trajao do 21 sat navečer, nakon čega je on priveden u beogradsku policijsku upravu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije