Jeziv slučaj u bh. komšiluku: Nožem se povrijedio pa partnericu mazao krvlju

0
Radiosarajevo.ba
Jeziv slučaj u bh. komšiluku: Nožem se povrijedio pa partnericu mazao krvlju
Foto: MUP Hrvatske / Hrvatska policija / Ilustracija

Muškarac je proglašen krivim i osuđen nakon jezivih scena koje je priredio svojoj ljubavnici u prijateljevu stanu u Hrvatskoj.

Kako piše Danica, u presudi se navodi da je muškarac (34) u julu ove godine oko 1.30 poslije ponoći bio s partnericom u prijateljevu stanu u Zagrebu, gdje su roštiljali, pili i družili se.

"U jednom trenu između njega i oštećene došlo je do verbalne prepirke pa je on uzeo njezin mobitel i bacio ga i sa stola, potom uzeo kuhinjski nož obraćajući joj se riječima - 'sad ću ti dokazati svoju ljubav.'

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nakon toga, zabio je sebi nož u predjelu bedra lijeve noge te je svojim krvavim rukama partnerici nanio krv po licu i kosi, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti. Dakle, počinio je psihičko nasilje u porodici prema osobi s kojom je u intimnoj vezi", ističe se u sudskoj presudi.

Muškarac je odmah uhapšen te je nakon ljekarske pomoći završio u pritvoru. Osuđen je na 30 dana uvjetnog zatvora zbog nasilja u porodici te je dobio zabranu uznemiravanja "osobe s kojom je u intimnoj vezi u trajanju od 12 mjeseci".

Osim toga, određen mu je i obvezan jednogodišnji psihosocijalni tretman. Presuda je pravomoćna jer su se stranke nakon izricanja odrekle prava na žalbu, objavio je prekršajni sudija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije