JAT-ov avion se sudario s autobusom

Radiosarajevo.ba
JAT-ov avion se sudario s autobusom

Na pisti u Kopenhagenu u utorak su se sudiarili JAT-ov avion i autobus koji razvozi prtljag, piše Kurir-info.rs.

Putnici, među kojima je bio veliki broj male djece, čekali su više od dva i po sata u avionu da se odobri ili otkaže let za Beograd.

"Plan je bio da krenemo redovnim JAT-ovim letom u 11.05 sati. Avion u kojem je trebalo da putujemo pri sletanju je na pisti zakačio autobus koji razvozi prtljag. Prvo su nam rekli da to neće uticati na poletanje, pa smo ušli u avion, ali je naknadno objavljeno da ipak neće poleteti na vreme jer treba da se proveri njegova ispravnost", kaže za Kurir-info.rs Suzana Pavlović koja je putovala sa sinčom od 22 meseca i ćerkom od pet godina.

Kako kaže Suzana, djeca su od straha i vrućine plakala i još više podizala paniku u avionu. Bilo je i onih koji su imali neodgodive obveze u Beogradu, a zbog ovog incidenta nisu uspjeli da stignu na vrijeme, pa kako kažu od JAT-a očekuju odgovarajuću odštetu.

Putnici su, kako kaže Suzana, dva puta ulazili u avion prije konačnog polijetanja.

"Posle dva sata čekanja rekli su nam da svi izađemo iz aviona jer je let otkazan. Spakovali smo se, pokupili smo decu i izašli. Malo posle toga rečeno nam je da se ponovo vratimo jer će avion ipak poleteti. Vratili smo se i konačno poleteli oko petnaest do dva", kaže Suzana.

Oglasio se i JAT

Kako javlja Kurir-info.rs iz JAT-a je saopšteno da je vozilo za opsluživanje prtljaga na aerodromu u Kopenhagenu ogrebalo je JAT-ovu letelicu prilikom utovara prtljaga.

"Na poletanje se čekalo zbog standardnih procedura i dolaska mehaničara koji je konstatovao da je u pitanju ogrebotina na letelici i da ne može da utiče na nivo bezbednosti leta. Putnicima je podeljeno osveženje, a u 13.44 sati avion je poleteo", rekli su za Kurir-info.rs iz JAT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije