Jarnjak i Maček na ispitivanju u USKOK-u

Radiosarajevo.ba
Jarnjak i Maček na ispitivanju u USKOK-u

Bivši glavni tajnik HDZ-a, Ivan Jarnjak je na ispitivanju u USKOK-u u svojstvu osumnjičenog u istrazi oko crnog fonda HDZ-a. Neslužbeno se doznaje da bi nakon njega u istom svojstvu trebao biti ispitan i bivši glasnogovornik vlade i HDZ-a Ratko Maček. 

Po do sada u medijima objavljenim podacima, USKOK Jarnjaka sumnjiči kao odgovornu osobu u HDZ-u koja je pomagala u punjenju stranačkog crnog fonda iz kojeg su se, među ostalim, navodno financirale i predizborne kampanje. 

Riječ je o istrazi u slučaju Fimi media koju je USKOK nedavno proširio i na samu stranku HDZ kao pravnu osobu te na Jarnjaka, Mačeka, bivšeg premijera Ivu Sanadera, bivšeg rizničara stranke Mladena Barišića te bivšu blagajnicu HDZ-a Branku Pavošević. 

Prije dvije sedmice kada je predsjednica HDZ-a i hrvatska premijerka Jadranka Kosor na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdila da je istraga proširena i na njezinu stranku te još nekoliko osoba, kraj nje je bio i potpredsjednik stranke Jarnjak koji je rekao da još nije dobio potvrdu da se protiv njega provodi istraga ali da će se svakako odazvati na razgovor s USKOK-om. 

''Kroz taj razgovor otklonit ću sve što mi se stavlja na teret, a time i HDZ-u, te na taj način razriješiti taj problem'', kazao je tada Jarnjak za hrvatske medije. 

Nakon bivšeg glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka, u USKOK je stigao i Ratko Maček u pratnji odvjetnika Tihomira Rubeše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije