Jakov Milatović uputio čestitku: 'Bajram nas podsjeća na važnost zajedništva i međusobne podrške'

0
Fena
Jakov Milatović uputio čestitku: 'Bajram nas podsjeća na važnost zajedništva i međusobne podrške'
Foto: BHRT / Jakov Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitku povodom Ramazanskog Bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti.

"Danas, dok se suočavamo s brojnim izazovima savremenog svijeta, Bajram nas podsjeća na važnost zajedništva i međusobne podrške i inspirira da na korist svih građanki i građana Crne Gore, kreiramo pozitivne promjene u našim zajednicama. Još jednom, najiskrenije čestitke svima koji obilježavaju ovaj blagdan i neka bude ispunjen ljubavlju, srećom i blagostanjem", stoji u čestitki crnogorskog predsjednika.

U Crnoj Gori je središnja bajramska svečanost upriličena u Osmanagića džamiji gdje je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić poručio da je beskompromisna pravednost imperativ jer moć izvire iz pravde, a ne pravda iz moći.

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

"Nasilje je uvijek poraz, a pravedan mir uvijek pobjeda i zato činimo odbor za pravedan mir u svijetu i zemlju i cijelom svijetu".

Neka ovaj Bajram bude blagdan pobjede trajnih vrijednosti nad trenutkom prolaznosti, pobjede mira na nasiljem, pravde nad silom. Osjetimo punoću života u Bajramu i podijelimo blagdansku radost i nadu sa svim ljudima", poručio je Fejzić, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u čestitci je naglasio da želi da Ramazanski bajram donese mir svima.

"U ime Skupštine Crne Gore i svoje osobno želim svim vjernicima islamske vjeroispovijesti iskreno čestiti Ramazanski bajram, sa željom da ovaj veliki praznik donese mir, zdravlje i sreću svakom domu i obitelji. Naša je dužnost da poštujemo i njegujemo različitosti u Crnoj Gori i upravo simbolika praznika upućuje na ono najbolje u ljudima", naveo je Mandić u čestitci.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović uputio je čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću a povodom Ramazanskog Bajrama.

"Vrijeme u kojem danas živimo i događaji u svijetu, jasno pokazuju da moramo naći sve ono što nas spaja i težiti ostvarenju zajedničkih ciljeva uz obvezu da stvaramo bolji svijet za sebe i svoju djecu. Najveće uspjehe možemo postići samo zajednički uz odlučnost da uvijek budemo oni koji će graditi, sa jasnom vizijom pravde, suosjećajnosti i osobne odgovornosti", kazao je Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije