Jakov Milatović: Moj stav o genocidu u Srebrenici je jasan

9
Radiosarajevo.ba
Jakov Milatović: Moj stav o genocidu u Srebrenici je jasan
Foto: Anadolija / Jakov Milatović

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u emisiji Al Jazeere govorio je, između ostalog, i o situaciji u Srebrenici.

On je u svom razgovoru kazao da će mu prioritet tokom petogodišnjeg mandata biti saradnja sa zemljama regije.

U intervijuu koji je dao za emisiju Al Jazeere, pomenuo je i genocid u srebrenici, kazavši da on jasno osuđuje zločin koji se dogodio na bosanskohercegovačkoj teritoriji.

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

"Međunarodni sud je bio vrlo jasan i donio je odluku o genocidu u Srebrenici. Vrlo je važno da je Međunarodni sud negdje individualizovao genocid u Srebrenici", kazao je Milatović.

Pored toga, naglasio je i da je crnogorski parlament donio rezoluciju kada je u pitanju Srebrenica, te da je bitno da sve zemlje regije donesu sud o prošlosti koja je, kako tvrdi Milatović, bila teška.

"Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici… To su sve stvari koje jasno osuđujem", zaključio je novoizabrani predsjednik Crne Gore.

Podsjetimo, tokom izborne kampanje, Milatović je okarakterisan kao "prosrpski" kandidat, što je u javnosti dovelo do pitanja koji će biti njegov stav o ključnim regionalnim pitanjima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije