Jako nevrijeme u Sloveniji: Voz iskočio iz šina, odron zatrpao autobus

0
Radiosarajevo.ba
Jako nevrijeme u Sloveniji: Voz iskočio iz šina, odron zatrpao autobus
Foto: Facebook / Nesreća u Sloveniji

U urušavanju odrona na autobus lakše su povrijeđene dvije putnice kojima je pomoć pružila ekipa Hitne medicinske pomoći Zagorje ob Sava.

Ostale putnike s mjesta nesreće odvezla su vatrogasna vozila.

Kad je riječ o nesreći voza, Slovenske željeznice objavile su da je u 21.35 u ponedjeljak putnički voz iskočio sa šina na pruzi između Save i Mošenika jer je malo prije željezničke stanice Sava naletio na odron.

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Zbog nevremena u Zasavju voz je preventivno vozio smanjenom brzinom, no u njemu je bilo dvadesetak putnika, a niko nije povrijeđen. Zbog lošeg vremena došlo je i do nanosa zemlje na pruzi Sava-Kresnice, dodali su iz SŽ-a. Pruga između kolodvora Zagorje-Sava-Litija do daljnjega je zatvorena te je organiziran zamjenski autobusni prijevoz na relaciji Litija-Trbovlje, javlja RTVSlo.

Na sanaciji posljedica nevremena angažirano je 16 vatrogasnih stanica. Vatrogasci su ispumpali oborinske vode iz poplavljenih objekata, čistili prometnice, zaštitili ugrožene objekte protupoplavnim vrećama, pokrivali oštećena krovišta i uklanjali srušena stabla.

Centar za zaštitu i spašavanje obrađivao je 39 nezgoda, od čega najviše na području Ljubljane, gdje je voda poplavila objekte, a poplavljen je i podvožnjak na Celovškoj cesti, u kojem je zapelo vozilo.

U Litiji je nevrijeme uništilo dio krovišta sportske dvorane. U općini Zagorje ob Savi bujice su poplavile tri stambene kuće, vjetar je rušio stabla i odnio pojedine krovove zgrada. Nevrijeme je poplavilo i cestu Podkum-Zagorje ob Savi. Vatrogasci PGD-a Ravenska vas i PGD-a Podkum očistili su propuste i preusmjerili bujice. Na cesti Mošenik-Šentlambert srušeno je nekoliko stabala, a na terenu su intervenirali vatrogasci PGD-a Šentlambert.

Železniška proga Zidani Most - Ljubljana ostaja zaprta do nadaljnjega. Pri Slovenskih železnicah so pojasnili, da je ob...

Posted by Neurje.si on Monday, July 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije