Jako nevrijeme pogodilo Zagreb

Radiosarajevo.ba
Jako nevrijeme pogodilo Zagreb

Snažan pljusak uz povremenu grmljavinu oko 15 sati pogodio je Zagreb i širu gradsku okolicu te usporio gradski promet, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Ciklona koja je tokom  jutra zahvatila šire zadarsko područje i otoke gdje je prouzrokovala poplave zahvatila je Zagreb u intenzivnom pljusku praćenom grmljavinom. U 15 sati, na temperaturi od 23 stepeni, u gradu je iz tamnih oblaka počela očekivana kiša nakon oblačnog i sparnog jutra.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) obustavio je saobraćaj na jednoj dionici pruge zbog pada grane na kontaktnu električnu mrežu. Zbog smanjene vidljivosti, vozači se upozoravaju na oprez, paljenje kratkih svjetala i laganiju vožnju uz držanje rastojanja.

Prognostičari najavljuju pljuskove i tokom sutrašnjega dana, a pretpostavlja se kako će oborine prestati u petak navečer nakon čega će nastupiti dugo očekivano ljetno vrijeme. Ono ponajviše nedostaje turistima koji se odmaraju na obali Jadrana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije