Hrvatska: Jak vjetar u Poreču bacio padobranca na stijene

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Jak vjetar u Poreču bacio padobranca na stijene
Nagla i iznenadna promjena vremena s mora te jak udar vjetra, bacio je u četvrtak nizozemskog padobranca kojeg je po moru vukao gliser, na stijene plaže autokampa u Funtani nedaleko Poreča, potvrdila je u četvrtak navečer Policijska uprava istarska.

Neslužbeno se doznaje kako je nizozemski državljanin lakše povrijeđen dok je drugi, koji je najvjerojatnije na vrijeme uspio otkopčati padobran, prošao bez povreda odnosno samo s ogrebotinama.  

"Po dolasku u bolnicu nizozemski državljanin je pregledan te je utvrđeno da je zadobio lakše povrede pa je shodno tome pušten", izjavila je Hini direktorica Opće bolnice dr. Irena Hrstić.  

Kriminalističko istraživanje ovog događaja preuzela je Lučka kapetanije koja nije htjela u četvrtak izaći u javnost s pojedinostima nesreće.  Novinarima je kratko potvrđeno da je istraga u toku, nakon čega će u petak biti dostupne konkretne informacije o ovom događaju.

porec-padobranac__1__.jpg - undefined

FOTO: Facebook

Prema riječima očevidaca jak je vjetar doslovno povukao padobranaca i gliser prema kopnu, a uslijed čega je padobranac pao i više puta udario o obalu, stijene i terasu jednog ugostiteljskog objekta. S obzirom na to da je padobran još uvijek stvarao silu i vukao unesrećenoga po podu, u pomoć su mu priskočili mnogobrojni gosti koji su se nalazili u blizini. Povrijeđeni je brzom intervencijom hitne medicinske pomoći prevezen u pulsku Opću bolnicu, pišu hrvatski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije