‘Ja ću s Turudićem na kafu i idem na Jahorinu’: Onda je protiv supružnika Rimac obustavljen postupak

2
Radiosarajevo.ba
‘Ja ću s Turudićem na kafu i idem na Jahorinu’: Onda je protiv supružnika Rimac obustavljen postupak
Foto: Hina / Ivan Turudić

U porukama koje je u prvim danima 2017. godine nekadašnja kninska gradonačelnica i državna tajnica Josipa Pleslić (Rimac) izmjenjivala s potpredsjednicom Hrvatske gospodarske komore Mirjanom Čagalj, spominju se inicijali Anne Marije Radić.

Ona je, naime, bila optužena zbog zloupotrebe položaja skupa sa supružnicima Rimac (kako se tada prezivala Josipa Pleslić), a trebao im je suditi Ivan Turudić. Dolazi potom do preokreta, tako što je protiv supružnika obustavljen postupak.

Informacija je to objavljena u ponedjeljak u Jutarnjem listu, koji donosi i sadržaj poruka koje je Josipa Rimac, danas Pleslić, slala 1. januara 2017. godine Mirjani Čagalj, a prenosi Nacional.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

U jednoj od poruka Rimac piše: “Ja ću u utorak u zg na kavu s Turudićem i nazad u sridu na Jahorinu”. Prijateljica Čagalj je znatiželjna: “….oho… šta s njim? Ana marija? …”Ili zdravko”? “AMR”, odgovara joj kratko Josipa Rimac.

AMR iz poruke Josipe Rimac inicijali su bivše predstojnice Ureda za područja od posebne državne skrbi, Anne Marije Radić, visoke državne službenice optužene da je dodjelom triju stanova obitelji Rimac umjesto jednog koji im je po zakonu pripadao – zloupotrijebila položaj. U trenutku kad prijateljice Čagalj i Rimac razmjenjuju poruke, protiv Anne Marije Radić treba početi suđenje pred Županijskim sudom u Zagrebu kojemu je Ivan Turudić predsjednik, navodi taj dnevnik te podsjeća da je Uskok 2014. pokrenuo istragu protiv Josipe Rimac i njezina tadašnjeg supruga te Anne Marije Radić.

Supružnici Rimac osumnjičeni su zbog poticanja na kazneno djelo zloupotrebe, a Anna Maria Radić zbog zloupotrebe položaja.

U januaru 2016. dolazi do preokreta u istrazi: Uskok obustavlja istragu protiv Rimac i njezina tadašnjeg supruga, navodno zbog nedostatka dokaza, te podiže optužnicu samo protiv Anne Marije Radić.

Žestoka afera potresa Hrvatsku: Vrhovni sud traži dokumentaciju o sudiji Ivanu Turudiću

Žestoka afera potresa Hrvatsku: Vrhovni sud traži dokumentaciju o sudiji Ivanu Turudiću

Preokret u istrazi vremenski se podudario s novim političkim okolnostima – u januaru 2016. postalo je jasno da se nakon parlamentarnih izbora održanih mjesec dana prije, na vlast vraća HDZ predvođen Tomislavom Karamarkom.

Kako je protekao sastanak s Turudićem zbog kojeg je Josipa Rimac otputovala s Jahorine u Zagreb, nije vidljivo iz poruka koje su izmjenjivale Čagalj i Rimac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije