Izvukli psa iz hladne rijeke, uvili ga u mantil i odnijeli na sigurno

Radiosarajevo.ba
Izvukli psa iz hladne rijeke, uvili ga u mantil i odnijeli na sigurno
Foto: Screenshot / Mladići izvukli psa iz hladne rijeke

O ovim srednjoškolcima danas svi pričaju. Ovo su momci koji su spasili jedno kuče koje je upalo u rijeku Crnicu.

Iako je hladno vrijeme, i ako je veoma opasno u ovo doba godine ulaziti u rijeku, oni nisu posustali, jer im je nagon za humanišću bio jači od bilo čega.

Đaci iz Tehnološke škole iz Paraćina U.A. i A.P. su izvukli psa koji je upao u rijeku Crnicu i tako mu spasili život, prenosi Petfejs.

U.A. iz Jagodine i A.P. iz Paraćina, đaci Tehnološke škole u Paraćinu, juče su iz rijeke izvukli dezorjentisanog i moguće povrijeđenog psa. Pas je satima stajao u rijeci i u par navrata je pokušao da izađe ali nije uspio zbog bedema. Mladići su ga izvukli uz pomoć Z.S., a zatim kada su shvatili da pas ne može da hoda, tako da su od mantila napravili nosiljku i odnijeli ga do puta van obale, navedeno je u postu na društvenim mrećama, putem kojeg je podijeljen video u kojem se vidi cijela akcija spasavanja.

Pas je kasnije nahranjen, da povrati snagu, a nakon toga je slobodno odšetao.

„Nahranili su ga kako bi malo povratio snagu. Bravo za momke koji su pomogli malaksalom i iz nekog razloga iznemoglom psu za koga se ne zna kako se i kada našao u rijeci. Ukoliko prepoznajete psa i poznajete vlasnika, molimo vas obavijestite ga kako bi znao da pas nije na sigurnom i da mu je potrebna pomoć“, objavljeno je na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije