Izgorjela džamija

Radiosarajevo.ba
Izgorjela džamija

U novopazarskom naselju Hadžet, požar je gotovo u potpunosti uništio džamiju. U požaru nije bilo žrtava, a istražni sudac Igor Kozlov rekao je da je požar najvjerojatnije izbio zbog zastarjele instalacije, prenosi Mondo.

"Izgorjela je krovna konstrukcija džamije, a u dobrom dijelu je oštećen i interijer. Istraga će ustanoviti uzrok požara, ali u ovom trenutku pretpostavljamo da je to neispravna električna instalacija", kazao je Kozlov.

Džamija, koja je renovirana prije 10 godina, pod kontrolom je Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, na čijem čelu je glavni muftija Muamer Zukorlić. Glavni imam Enver Omerović rekao je da ne vjeruje da je netko namjerno izazvao požar u kojem je izgorjela Nikšićka džamija u Novom Pazaru.

"Ne sumnjamo da je netko nešto namjerno napravio ili postavio. Ovo se događa Božjom voljom, a prema prvim službenim informacijama, u pitanju su instalacije", rekao je Omerović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije