Izborna kampanja na Kosovu trajat će 10 dana

Radiosarajevo.ba
Izborna kampanja na Kosovu trajat će 10 dana

Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da izborna kampanja za prevremene parlamentarne izbore traje od 28. maja do 6. juna 2014. godine, odnosno 10 dana, javlja AA. Na sastanku CIK-a održanom danas u Prištini, usvojen je i Operativni plan za za prevremene parlamentarne izbore na Kosovu, koji će se održati 8. juna 2014. godine.

CIK je saopštio da je upućen poziv parlamentarnim političkim subjektima da nominuju članove Opštinskih izbornih komisija. Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima Sekretarijata CIK-a da se ostvari što veća transparentnost tokom procesa prebrojavanja glasova.

Ranije danas, nakon što je predsednica Kosova raspisala prevremene parlamentarne izbore za 8. juni, predsednica Centralne izborne komisije Valdete Daka je izjavila da će CIK preduzeti sve neophodne zakonske korake za pripremanje izbora. Daka je naglasila da će misija OEBS-a imati uglavnom logističku ulogu na sjeveru Kosova na parlamentarnim izborima. Valdete Daka je kazala da očekuje da na ovim izborima bude veliki broj domaćih i međunarodnih posmatrača. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije