Izabrani novi ministri u Skupštini Srbije

Radiosarajevo.ba
Izabrani novi ministri u Skupštini Srbije

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su sinoć 11 novih članova vlade, za koje je glasalo 134 poslanika, dok je 65 bilo protiv, javlja Tanjug.

Poslanici su se o novim ministrima izjašnjavali prozivkom, a za vladu je, osim članica vladajuće koalicije, glasala i poslanička grupa SPO-DHS S, kao i poslanik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević i samostalni poslanik Sanja Jeftić Branković, koja je izabrana na listi LDP.

Suzdržanih poslanika je bilo 51. Novi ministri u vladi položili su zakletvu čime je završen proces rekonstrukcije vlade.

Novi ministri su: prometa Aleksandar Antić, prosvijete, nauke i tehnološkog  razvoja Tomislav Jovanović, kulture Ivan Tasovac, omladine i sporta Vanja Udovičić, privrede Saša Radulović, financija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i odbrane Nebojša  Rodić.

Ministri bez portfelja su Branko Ružić koji će biti zadužen za eurointegracije i Aleksandar Vulin koji će biti zadužen za Kosovo i Metohiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije