Ivo Sanader premješten u drugi zatvor, evo gdje bivši premijer Hrvatske izdržava kaznu

0
Radiosarajevo.ba
Ivo Sanader premješten u drugi zatvor, evo gdje bivši premijer Hrvatske izdržava kaznu
Foto: Robert Anić/PIXSELL / Ivo Sanader

Bivši premijer Ivo Sanader koji izdržava kaznu zatvora, od ponedjeljka više nije u zatvoru Zagreb u Remetincu već je premješten u zatvor poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača.

Šta je razlog premještaja nije poznato, ali sasvim je izvjesno da će Sanaderu barem kad je riječ o uvjetima biti bolje nego u prilično popunjenom Remetincu.

Prema stepenu sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika Zatvor u Lipovici-Popovači je poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom - Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od zatvora.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

U zatvoru kazne izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na kaznu dužu od šest mjeseci. U poluotvorenom dijelu zatvora kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz gospodarskog i imovinskog kriminaliteta, piše Jutarnji.

69-godišnji Ivo Sanader iza rešetaka bi mogao ostati do svoje 80. godine ako mu sud ne odobri prijevremeni otpust.

Nacional je u ovom broju objavio da Sanaderovi odvjetnici namjeravaju tražiti prijevremeni otpust s izdržavanja kazne, za što lobiraju neki njegovi prijatelji.

Da li je premještanje u "Lipovicu" Sanderov put ka ranijem izlasku (osuđen je na 18 godina i osam mjeseci), pokazat će vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije