Ivo Josipović odlikovao Jadranku Kosor

Radiosarajevo.ba
Ivo Josipović odlikovao Jadranku Kosor

Po završetku svečane sjednice Sabora povodom ulaska Hrvatske u EU, predsjednik Josipović dodijelio je Povelju Republike Hrvatske bivšoj premijerki Jadranki Kosor i posthumno bivšem premijeru Ivici Račanu, javlja Al Jazeera.

U Račanovu mandatu Hrvatska je počela pregovore o pristupanju u EU, a u vrijeme Jadranke Kosor završila ih je potpisivanjem pristupnog sporazuma.

Jadranka Kosor "bila je osoba koja je stisnula gas do daske i učinila da Hrvatska doista svlada sve prepreke koje su još stajale na europskome putu", rekao je Josipović.

"Zamislimo taj put kao gradnju mosta između Hrvatske i EU-a. Taj nas je most napokon preveo preko te rijeke. Mnogi su u gradnju toga mosta ugradili veliku energiju i znanje. Međutim, neke su dionice bile osobito teške, zato mi je drago što se mogu prisjetiti toga važnog stupa koji je sagradio Ivica Račan, koji je u mnogim nepovoljnim okolnostima radio samozatajno", naglasila je Kosor.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije