Ivo Josipović na balkanskoj turneji

Radiosarajevo.ba
Ivo Josipović na balkanskoj turneji

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović stigao je u utorak u Cetinje u kojem sastankom s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem počinje četverodnevnu balkansku turneju tokom koje će prvi put službeno posjetiti i Kosovo.

Do subote će Josipović posjetiti Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo i u razgovorima s najvišim dužnosnicima tih zemalja potvrditi hrvatsku potporu proširenju Europske unije na cijelu jugoistočnu Europu, a očekuju se i razgovori o nastavku gospodarske suradnje.

Hrvatski će predsjednik u utorak iz Cetinja otići u Podgoricu na razgovore s predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem i predsjednikom vlade Milom Đukanovićem.

Poslije susreta u Donjoj Lastvi s Hrvatima koji žive u Crnoj Gori, Josipović će se u srijedu u Skoplju sastati s makedonskim predsjednikom Đorgom Ivanovom.

U četvrtak će se sastati s predsjednikom Sobranja Trajkom Veljanoskim i premijerom Nikolom Gruevskim te s predstavnicima zajednice Hrvata u Makedoniji.

Tokom prvog službenog posjeta Kosovu Josipović će u petak razgovarati s kosovskom predsjednicom Atifetom Jahjagom, a sastat će se i s predsjednikom vlade Hashimom Thacijem i predsjednikom parlamenta Jakupom Krasniqijem, kao i s pripadnicima hrvatske zajednice u Janjevu.
   
Za subotu je predviđen susret hrvatskog predsjednika s vojnicima II. hrvatskog kontingenta misije KFOR-a te posjet Dečanima, javlja Agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije