Ivica Dačić: 'Ovo je teroristički napad'

1
Radiosarajevo.ba
Ivica Dačić: 'Ovo je teroristički napad'
Foto: Anadolija / Ivica Dačić

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se u slučaju napada na osiguranje izraelske ambasade u Beogradu radi o terorističkom činu protiv Srbije i protiv pripadnika policijskih snaga.

Oko 11 sati prijepodne nepoznata osoba iz samostrijela pogodila je pripadnika policije u vrat, rekao je Dačić koji ga je posjetio u bolnici.

"On je obavljao svoju dužnost osiguravanja ambasade Izraela u kućici koja se nalazi ispred, rekao je Dačić te dodao da je nepoznata osoba više puta prilazila policajcu pitajući ga gdje je muzej i slično.

Najnovija informacija: Lideri u Mostaru dogovorili usvajanje budžeta BiH

Najnovija informacija: Lideri u Mostaru dogovorili usvajanje budžeta BiH

Zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrijel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca i napadač je pola sata kasnije preminuo, rekao je Dačić.

"Nesumnjivo je da je riječ o terorističkom činu", dodao je ministar.

Dačić je rekao da je nekoliko osoba, koje su se nalazile u blizini policijskih objekata, uhapšeno.

Dačić je rekao i da su preventivno u Beogradu pojačane mjere zaštite, ne samo ispred objekata kao što su ambasade i državne institucije, već i u tržnim centrima i na šetalištima.

Također, Dačić je potvrdio da je uhapšena jedna osoba, koja se kao i ubijeni napadač dovodi u vezu sa ekstremističkim pokretom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije