Ivica Dačić danas će uručiti pasoše sportistima iz RS-a

Radiosarajevo.ba
Ivica Dačić danas će uručiti pasoše sportistima iz RS-a

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastat će se danas s premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović, poslije čega će uručiti putovnice Srbije talentiranim sportistima iz RS, koji će na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama i mogućnosti dvojnog državljanstva steći pravo da na sportskim takmičenjima nastupaju za Srbiju, javlja Tanjug.

Pasoše će dobiti 10 sportista: Denis Marjanović (kik boks), Darko Savić (kajak), Biljana Cvijanović (atletika), Velibor Manjić (rukomet), Darija Kitić (streljaštvo), Miljana Antonić (stoni tenis), Maja Stojković (tekvondo), Aleksandra Samardžić (džudo), Sandro Poletan (boks) i Žana Novaković (skijanje).

Svečanosti u Palati Srbija, pored premijerke Željke Cvijanović, prisustvovat će ministarka omladine i sporta Srbije Alisa Marić, njezina kolegica iz RS Nada Tešanović, državni tajnik MUP-a Srbije Vanja Vukić, državni tajnik za omladinu Nenad Borovčanin, potpredsjednik OKS Žarko Paspalj i generalni tajnik S S S Dane Korica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije