Istraga zbog snimka 'rušiti brane za srpske junake'

Radiosarajevo.ba
Istraga zbog snimka 'rušiti brane za srpske junake'


Holandska obavještajna služba AIVD ispituje snimke
koji su se nedavno pojavili na web-stranici Youtube, na kojem Srbin, izvjesni dr. Miroljub Petrović, prijeti da će srušiti brane u Holandiji, u znak protesta zbog toga što se u zatvoru u Scheveningenu nalaze Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Vojislav Šešelj, prenose holandski mediji.

Holandska obaveštajna služba AIVD ispituje dva snimka, na kojima dr. Petrović prijeti da će "sravniti sa zemljom" brane u Holandiji ukoliko na slobodu ne budu pušteni Mladić, Karadžić i Šešelj.

Opširnije o Dr. Miroljubu Petroviću, čiji je lik iskorišten i za naslovnicu albuma 'Mesijanski sindrom' sarajevskog benda Validna legitimacija, pročitajte ovdje: Mesijanski sindrom Miroljuba Petrovića

U AVID-u su za Blic.rs rekli da im je poznat prijeteći snimak s Youtube-a i da će obavijestiti javnost o toku istrage.

Srušiti branu - osloboditi srpske junake

Na snimku, koji je postavljen još u februaru, vidi se Petrović kako prijeti ispred nasipa na obali Sjevernog mora; navodi da se u tom trenutku nalazi na oko 20 kilometara od Amsterdama. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije