Ispovijest oca čije je dijete palo kroz prozor: "Ne dao Bog nikom da vidi ono što sam ja vidio"

0
Radiosarajevo.ba
Ispovijest oca čije je dijete palo kroz prozor: "Ne dao Bog nikom da vidi ono što sam ja vidio"
Foto: Pixabay / Dječak je pao sa prozora škole na Čukarici

"Došao sam po djecu u školu u 15:55 sati. Pozvao sam sina, rekao je 'Tata, silazim za pet minuta'. Nije prošao ni minut, kod školskog ulaza je nešto jako puklo! Od svih roditelja prvi sam dotrčao. Dok sam prilazio nisam ni znao da je to moje dijete. Dolazim. Vidim - moje dijete! U lokvi krvi. Ide mu krv na usta".

Ovako potreseno priča otac desetogodišnjeg djeteta, koje je u utorak, 17. septembra palo sa prozora OŠ "Banović Strahinja" na Čukarici gde je bio u produženom boravku, piše Blic.

Vidjevši ovo, otac je u panici dozivao hitnu pomoć.

Svjetski mediji: Nove eksplozije u Libanu?

Svjetski mediji: Nove eksplozije u Libanu?

"Bio je u nesvesti. Podigao sam ga u naručje. Došla je patrola policije i njima sam zahvalan do neba. Stavili su ga u kola. Držao sam ga pozadi, onako u nesvijesti, a oni su ga najvećom brzinom odvezli u Urgentni centar. Doktori su odmah izašli, uradili su sve što su mogli", priča ovaj otac.

On kaže da ni sada ne zna pouzdano kako je došlo do toga da dečak padne.

Užas u Srbiji: Dijete palo sa školskog prozora

Užas u Srbiji: Dijete palo sa školskog prozora

"Ne znam šta se desilo. Igrali su se... Kad sam ga uzeo, bio je skroz mokar, majica mu je bila mokra. Iako su neki navodili da je pao sa simsa, to nije istina, pao je iz učionice, bio sam tamo. Sada, da li su se peli na klupe, igrali šuge, žmurke, ne znam ni sam... Dijete je inače dobro, odličan đak, ni na koji način nije problematičan...", dodaje on.

Mališan, inače, ima ozbiljne povrede, a otac se najviše plaši da krvarenje u glavi ne ostavi neke posljedice.

"Ima prelom karlice, negnječenje pluća, polomljena mu je vilica na dva mjesta. Najveći problem je da bude dobro u glavi, ali to krvarenje za sada ne pritiska mozak. On je sada pri svijesti, u šok sobi je, snimili su mu glavu i čekamo izveštaj", objašnjava otac. Dječak je, prema njegovim riječima, pao sa visine od 6, 7 metara.

"Učiteljica u borovku je divna učiteljica, sva djeca je vole. Bila je u bolnici i rekla je da je, kada se to desilo, izašla do toaleta, da je nije bilo manje od pet minuta. Ne krivim nikoga, u smislu - mi nećemo tužiti školu, ali meni i dugo dijete ide u školu, zabrinut sam. Djeca se ne smiju ostavljati ni trenutak sama. Sin se za dlaku izvukao, ovo je moglo da bude fatalno. Ne dao Bog nikom da vidi ono što sam ja vidio. Sinoć nisam mogao da spavam, 10 puta sam se okretao, samo mi je onaj prasak bio u glavi... Ja sam jučer umro, nosio sam ga u naručju bez svijesti, mislio sam da sam ga izgubio... Sve ovo pričam da se nekom ovo isto ili gore ne bi desilo", zaključio je on.

"Mislio sam da je prozor zatvoren"

Dječak je u bolnici došao svijesti i ocu je samo kratko ispričao da je mislio da je prozor bio zatvoren.

"Promijenili smo odmah temu. Rekao sam mu samo 'Nije to sada važno, samo budi jak'". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije