Ispovijest Nikole (26) kojem je 44 dana zbog korone visio život o koncu

0
Radiosarajevo.ba
Ispovijest Nikole (26) kojem je 44 dana zbog korone visio život o koncu
Foto: Klinika za anesteziju Niš / Nikola sa timom ljekara koji su ga spasili

Nikola Nikolić (26) jučer je napustio Univerzitetski klinički centar u Nišu, gde je zbog zaraze virusom COVID-19 proveo 44 dana od kojih čak 42 na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Kući ga je ispratilo osoblje ove zdravstvene ustanove koje se lavovski borilo za njegov život, koji je kako priznaju, u više navrata visio o koncu.

Nikola objašnjava da ne zna gde se zarazio, ali priznaje da je normalno izlazio u grad i družio se iako nije bio vakcinisan, piše Telegraf.rs.

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

"Prvo sam dobio temperaturu, posumnjao sam da sam se zarazio i odmah otišao u COVID ambulantu. Na testiranju sam bio negativan ali su mi ipak snimili pluća. Dobio sam terapiju, pet dana sam je pio ali mi se stanje pogoršavalo, skoro da više nisam mogao da dišem", pojašnjava Nikolić, piše Telegraf.rs.

Tvrdi kako je dobio uputu za Infektivnu kliniku, ponovo su mu snimili pluća i kazali su mu da mi je ostalo samo 16 posto zdravog tkiva.

"Nakon dva dana na Infektivnoj kako mi nije bilo bolje, prebačen sam na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju. Na početku sam bio na kiseoniku na 60 litara, ali mi se stanje sve više pogoršavalo pa su me priključili na NIV ventilaciju. Tri dana nisam mogao da spavam, imao sam napade panike, tada mi je bilo najgore", opisuje dvadesetšestogodišnjak borbu protiv koronavirusa.

Kaže da ono što je doživio i preživeo najbolje opisuje samo jedna riječ - „katastrofa“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije