Petrinja: 76 sekundi snimke apsolutnog užasa za vrijeme zemljotresa

0
Radiosarajevo.ba
Petrinja: 76 sekundi snimke apsolutnog užasa za vrijeme zemljotresa
Printscreen / Petrinja potres

U 12 sati i 19 minuta Luka Maričković, novinar-snimatelj Radio Banovine bio je jučer usred Petrinje, a objektiv njegove kamere, kao i mnoge druge, bio je uprt u gradonačelnika tog ranijim potresom već narušenog grada, Darinka Dumbovića.

Nova TV, RTL, N1, HRT, brojni kamermani i novinari jučer su u tom kobnom trenutku okruživali Dumbovića s kamerama, mikrofonima i diktafonima. No, samo je Maričković uspio zadržati kameru uspravnom i upaljenom.

Snimio je trenutak apsolutnog užasa.

Njegov snimak prikazuje stvaran horor situacije za vrijeme potresa.

Snimio je izrazito podrhtavanje, vriskove, paniku, ljude koji se jedva održavaju na nogama, rušenje zgrada u pozadini, golemi oblak prašine koji se digao, ali i svoje umirujuće riječi, piše Jutarnji.

Dobro je! Dobro je! Mir! Dobro je!”, govori i sam izrazito šokirani Maričković svojim kolegama.

Nakon potresa pojavio se cijeli niz videozapisa, no ovaj Maričkovićev, objavljen na portalu Radio Banovine, daleko je najšokantniji, najčišći i najduži.

Ljudi u komentarima mahom hvale kamermana i njegovu sposobnost, živce od čelika i činjenicu da je jedini za razliku od drugih kamermana nastavio za vrijeme i nakon potresa snimati oko sebe.

Kako ste uspjeli zadržati sebe na nogama i kameru čvrsto u rukama, pitamo Luku Maričkovića koji je porijeklom iz Gline.

"Kamera je bila na stabilizatoru i čvrsto sam je držao u rukama i nastavio snimati. Napravio sam što sam mogao u tom trenutku", govori nam 24-godišnji Maričković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije