Ispovijest Alena Ajkića, žrtve karlovačkih policajaca (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ispovijest Alena Ajkića, žrtve karlovačkih policajaca (VIDEO)
Teške tjelesne povrede (Foto: Cropix)
 
Slučaj „Ajkić“, koji je potresao hrvatsku javnost, danas je dobio prvi dio svog sudskog epiloga. Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je održano pretresno ročište u slučaju Alena Ajkića, kojeg je pripadnik karlovačke policije Kristijan Maglić, zajedno s još dvojicom kolega, brutalno pretukao 26. marta.

Ajkićev advokat, Željo Olujić, najavljuje da će pokrenuti i postupak protiv Karlovačke policije zbog pokušaja zataškivanja slučaja. Naime, nakon što je Ajkić primljen u bolnicu s teškim fizičkim povredama (lice, vilica, zubi…), kazao je da ga je pretukao policajac na benzinskoj pumpi.

Prva policijska verzija priče bila je da je Ajkić vrijeđao i omalovažavao policajce, pa ih potom i napao. Kasnije je Karlovačka policija ocijenila da je došlo do pretjerane upotrebe sile, pa suspendirala Maglića, koji je trenutno u pritvoru zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede.

Ajkić se još uvijek nije oporavio, teško priča te ne može jesti sve. Nada se da će s tužbom protiv policajaca biti sve u redu. O kobnoj noći kaže kako ga je policajac pitao što ga gleda. "Odgovorio sam mu 'ne gledam te'. Zatim me opet pitao što ga gledam, tada sam mu rekao da mi je lijep", prepričava Ajkić.

http://www.youtube.com/watch?v=zMsrjo_Pu8U
Video: KAportal.hr
 
Zatim su, kaže, došli do njega, a kad se Ajkić okrenuo jedan ga je udario. "Digao sam se kad me lupio i krenuo prema autu. Kad su me vidjeli istrčali su iz svog auta i došli me uhititi. Tek tada su izvadili značke", govori Ajkić u svojevrsnoj ispovijesti za karlovački portal, KAportal.hr.

Ajkić u svojoj ispovijesti kaže i da ga „blate“, jer ga nazivaju narkomanom i kriminalcem. Pored toga, odriče da je Rom, nego da je „Bosanac, musliman“.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije