Vučićeva delegacija opet se osramotila u New Yorku

16
Radiosarajevo.ba
Vučićeva delegacija opet se osramotila u New Yorku
Foto: Screenshot/Twitter / Aleksandar Vučić na sjednici u UN

Nakon što je predsjedavajuća na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, održanoj u New Yorku u ponedjeljak, 22. aprila opomenula predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, upozorenje je dobila i njegova savjetnica Suzana Vasiljević. Kako se pretpostavlja, ona je dobila opomenu od ljudi iz protokola, i to zbog snimanja telefonom.

Kako se vidi na snimci koju su zabilježile kamere iz dvorane u kojoj se održavala redovna sjednica o Kosovu Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija, savjetnica predsjednika Srbije Suzana Vasiljević opomenuta je jer je Vučićevo izlaganje snimala mobilnim telefonom. 

Dok je iz drugog reda nonšalantno držala telefon snimajući Vučićev govor, Suzani Vasiljević prišao je čovjek, za kojeg se pretpostavlja da je iz protokola, i upozorio je da snimanje nije dopušteno. Srbijanski nezavisni mediji primijetili su da se Vučić i njegovi saradnici očito ne snalaze najbolje u okolini na koju nisu navikli. "Ovo su Ujedinjeni narodi, a ne Pink ili Happy TV", pišu.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Podsjetimo, na redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a o Kosovu, koja je održana u ponedjeljak 22. aprila, došlo je do verbalnog okršaja između srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i predsjedajuće Vanesse Frazier, inače veleposlanice Malte. U okršaju je deblji kraj izvukao srbijanski predsjednik, a snimka verbalne rasprave proširila se društvenim mrežama.

Frazier je kao predsjedajuća sjednicom dala riječ Vučiću, nakon čega je trebala govoriti kosovska predsjednica Vjosa Osmani Sadriu, uz napomenu da oboje imaju po tri minute za svoje govore, kako je ranije dogovoreno, pojašnjava Nova.rs. Vučić je prokomentirao da nije tako dogovoreno, ali da nema veze, na što mu je Frazier odgovorila da "jest dogovoreno", prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije